Basområden och passtider

Hej på er!

Samtrans har börjat bedöma åkerierna efter vissa parametrar som sammantaget ger åkeriet ett kvalitetsindex. Detta index är framöver en grundförutsättning för hur mycket körningar och fordon som åkeriet får ha i trafik. Det som mäts är kommenderingstrohet, reklamationer, frånvaro, nej tryck etc

I era körpass så finns det en överenskommen tid som fordonet skall vara i trafik. Ex vis 07:00-17:30

Om föraren loggar in försent exvis 07:15 och loggar ut 17:20 exvis så räknas det passet som ogiltigt och vårt gemensamma kvalitetsindex blir lägre. I det fallet så bör man logga in 06:45 och logga ut 17:00….Det är ok i mätningen.

Sammantaget så kommer både ni som förare och vi som åkeri att rankas på en lista där minst 95% i detta index kommer att anses vara godkänt. Är man under det så får man sämre körningar och blir inte heller prioriterad när det kommer nya avtal. Vi ligger idag inte bland de 3 bästa åkerierna vilket känns ovant….

I de listor som jag har fått så funkar det ganska bra för de allra flesta av våra fordon. MEN vi har några som ligger långt under gränsvärdet och det gör att vi i förlängningen inte kommer att vara prioriterat åkeri. I feb hade vi endast ett snitt på 90% av våra fordon som loggade in och ut på rätt tider enligt körpassen.

NEJ tack på körningar:

Att tacka nej på körningar både aktivt och att låta den gå förbi taxametern mäts också nu. Att inte trycka ja utan en vettig anledning är att tacka nej till en bättre ekonomi…Att inte trycka ja betyder också att föraren inte utför den arbetsuppgiften som åkeriet betalar för vilket är väldigt allvarligt. I dessa tuffa tider är varje kund viktig!

I februari hade vi en förare som tryckte nej 624 gånger……Det är väl runt 30 nej tack per dag?

Från nästa vecka så kommer jag att ha samtal med de 5 fordon som har avvikande statistik varje vecka tills vi återigen blir ett topp 3 åkeri som vi alltid varit.

Önskar er en trevlig kväll!

José Fernandez

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close