Rutiner vid sjukdom

Då det är många av er som har missat att meddela på rätt sätt när ni blir sjuka så kommer här ett tydliggörande om vad som gäller.

När du blir sjuk så är det följande rutiner som gäller:

  1. Kontakta Stefan omgående för att han ska hinna planera om körningar. Gärna via sms så att det ä r skriftligt. Skriv gärna också hur länge du tror att du är borta. Dagen innan du planerar att återgå i arbete måste du meddela Stefan igen annars lägger han bort körningar. Det är chauffören som meddelar detta till Stefan, inte Stefan som ska ringa och fråga!
  2. Skicka ett sms till Vivi om att du är sjuk och hur länge du kommer att vara borta samt anledningen till varför du är borta. Detta för bedöma om du har rätt till sjuklön.
  3. Om du är sjuk längre än en vecka ska du omgående lämna in ett sjukintyg från en läkare fr o m 8e dagen. Detta för att vi som arbetsgivare måste anmäla till FSK att du faktiskt är borta från arbetet och att du ska ansöka om sjukpenning därifrån efter den 15e sjukdagen. Fram t o m den 14e dagen har du sjuklön från företaget.
  4. Om du är fortsatt dålig, träffar en läkare och blir fortsatt sjukskriven så ska du omgående meddela detta till oss så att vi kan planera arbetet. Det innebär att du direkt skickar ditt läkarintyg till Vivi.
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close