Nu kör vi!

Idag drar skolor igång och vardagen infinner sig. Här på Södertörns Taxi AB drar det nya året också igång, men med lite ändringar.

Nya medarbetare och luncher

Vi har fått nya medarbetare under hösten bl a. Chaufförsluncher kommer åter införas, i mindre grupper, så att vi får möjlighet att träffa er på regelbunden basis och att ni får träffa varandra. Vi ska försöka hitta restauranger som inte blir smockfulla utan där vi kan sitta med avstånd. Har ni förlag på såna restauranger så får ni gärna maila det till Vivi.

Admin Vivi

Jag, Vivi, är också tillbaka lite fler timmar på STAB. För er nya, så är det till mig ni vänder er när det gäller löner och andra administrativa delar av arbetet, såsom heldagsledigheter, kurser, onedrive och mail. Inte när det gäller körningar, körschemat eller fordonsrelaterat, det har Stefan hand om.

Friskvårdsbidraget

Fr o m 1 januari 2022 är friskvårdsbidraget 2400kr och då ges det endast till pulshöjande aktiviteter som främjar kondition och styrka.

Telefoner

Nu är flera telefoner i fel bussar på grund av olika anledningar. Det blir väldigt fel när Samtrans, Nobina eller vi mailar och det hamnar hos fel chaufför. Dessutom är telefonerna inloggade i bussens onedrive. Därför är det viktigt att ni alla ser till att rätt mailadress och onedrive är installerad och inloggad i er telefon. Det ska vara bussens nummer i adressen. Buss 7171 har mailadress 7171@sodertornstaxiab.se t ex. Jag kommer under veckan testringa alla telefonnummer så att våra telefonlistor stämmer.

Kommenderingstroheten och annat från Samtrans

Mer nytt för 2022 är att Samtrans har börjat mäta kommenderingstroheten. Det innebär att de kollar upp inloggnings- och utloggningstider, ”nej-tryck” i taxametern samt frånvaro som inte är anmäld i förväg av åkeriet. De har satt ett gränsvärde på 97%S efterlevnad. Vi kommer att följa upp detta dagligen så att vårt åkeri sköter sig när det gäller åtaganden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close