Viktigt att ha koll på!

Som ni vet har Samtrans problem med att överenskommelser mellan Samtrans och oss åkerier inte efterlevs i verkligheten. Vi har ibland i vårt åkeri fordon som loggar ut för tidigt på eftermiddagen eller i värsta fall inte loggar in i rätt tid på morgonen av olika anledningar. Det medför att våra kunder som vi har åtagit oss att köra inte kommer dit de ska på rätt tider. Som jag har berättat förut och även Samtrans har kommunicerat ut på insidan kommer man följa upp varför körningar blir sena eller kunder inte får sin resa som de beställt i tid. Vi har också brister likväl som Samtrans har det men precis som de jobbar på att förbättra sig så måste vi också göra detta.

Lite repetition:

Logga in och ut enligt de tider som finns i kommenderingen. Om något där inte stämmer kontakta mig snarast! Att logga ut 15:30 när kommenderingen säger 17:00 är inte tillåtet!!!

Kör de körningar som är planerade på era fordon. Om det inte går så förklara varför! Ta inte nya jobb på utropet som ni inte kan köra när ni redan har befintliga jobb!

Begär ledigt i god tid via vår hemsida! Ej akuta ledigheter ska vara beviljade skriftligen senast fredag kl 12:00 veckan innan för att vi ska kunna planera om kunderna. Om ni av olika anledningar inte klarar av av ha fasta körprogram så kan vi ordna så ni endast kör RT körningar som kommer på taxametern.

Slutligen ha koll på era fordon. Förebyggande underhåll och service är viktigt för att fordonen ska vara driftsäkra. Om något låter eller känns konstigt så är det säkert så att fordonet inte mår bra. Kontakta mig eller Stefan så bokar vi en reparation eller kontroll innan det slutar med en bärgning och flera dagar på verkstaden i onödan.

I fredags så fick vi 3 viten tilldelade på 35 inloggade fordon vilket inte känns ok. Jag kommer att följa upp denna vecka dagligen med individuella samtal med berörda förare.

V44 kommer jag försöka vara i garaget så mycket som möjligt för att byta era däck. Vi kallar först in de fordon som har sommardäck och avslutar med de som har slitna vinterdäck som ej klarar hela vintern.

Ta hand om er och kör försiktigt.

José Fernandez

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close