Förtydligande till samtliga Samtransförare

Som leverantör av omsorgsresor har vi ett extra stort ansvar att ta för de resor som måste utföras i dessa tider. Vi är en viktig del av kollektivtrafiken.  

Fem av de aktiviteter som är aktuella just nu: 

1. vi utrustar alla våra 684 fordon med en skiljevägg mellan förare och resenärer. 
2. vi utbildar alla våra 684 förare i smittskydd och basal vårdhygien. 
3. vi utbildar alla våra 684 förare i hur man noggrant desinficerar alla relevanta ytor i fordonet. 
4. vi utrustar alla våra 684 förare med munskydd och handskar 
5. handsprit erbjuds alla som reser med oss 

I och med de nya reglerna i kollektivtrafiken om munskydd och vilket ansvar vi skall ta, så vill vi tydliggöra vad som gäller för oss. 
Följande utrustning skall bäras av föraren då vi interagerar med våra kunder, dvs när vi möter, hanterar och lämnar dem 

1. Munskydd  
2. Handskar 

Kunden bör bära munskydd men det är inget vi kan tvinga dem. Därför väljer vi att bära det själva. Under körning behövs inte munskydd bäras av föraren om man inte vill. Särskilt om man har fått en skiljevägg installerad i sitt fordon.  

För er som fått en skiljevägg installerad har också fått utbildning i att desinficera inredningen. Detta skall göras 2-3 gånger per arbetspass. Dessa fordon har också fått ett start-kit med munskydd, handskar, handsprit och desinficeringsmedel. Det är åkaren/transportören som ansvarar för att denna utrustning alltid finns i bilen.  

Utöver ovanstående åtgärder skall generell försiktighet tillämpas och vi skall erbjuda kunden och eventuella ledsagare att sprita sina händer vid ombordstigning.

Vi visar omtanke om våra kunder och tar ett eget ansvar att hålla oss friska.  

Vi har 3st fordon som saknar skiljeväggen och de kommer att kallas till garaget på måndag mellan 9-10 för montering av dessa. Om ni saknar något av ovanstående utrustning som kontakta mig så löser vi detta. Med vänlig hälsning José

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close