Vecka 44

Och så blev det höstlov! Eller läslov, som det heter nuförtiden… Hoppas att ni alla kommit ihåg att ställa om klockan till vintertid!

November må vara årets nästtråkigaste månad men det är också en månad då förkylningar och inte minst covid-virus florerar. Det finns massor med handsprit, munskydd och annat att hämta i garaget för den av er som behöver påfyllning av sådant och glöm inte att tvätta händerna!

Alla vinterdäcken sitter nu monterade på era fordon och det var första gången som vi gjorde det i eget garage. Efter lite strul med vissa däcksensorer så löste det sig till slut. Det var nyttigt för mig och lärorikt att se alla fordon och inte minst träffa er! Av naturliga skäl har vi avstått från att ha förarluncher och andra sammankomster etc denna höstperiod vilket jag saknar! En del av er kommer att få komma in igen för att få nya vinterdäck då de som sattes på inte kommer att räcka hela denna vinter men vi håller kontakt ang detta.

Lite bra för er att veta:

Jag hittade följande brister på era fordon när jag skiftade däcken. Flertalet bussar hade drivknuts dammasker som var trasiga! (Borde ha setts på servicen hos Omby) De bussarna har skickats till verkstaden för garantirep.

2st framdäck var helt sönderkörda vilket föraren borde ha haft koll på men som inte meddelats till mig eller Stefan! Däcken till soptunnan….

1st punktering som funnits där ett tag men inte åtgärdats trots att föraren visste. Risk för haveri när däcket ger upp…….

2st däck med sönderkörda högra däcksidor pga trottoarkontakt? Risk för explosion om man har otur! Däcken till soptunnan….

När jag tog taxikort 1991 så ingick det att man innan passet börjar alltid gör en säkerhetskontroll av fordonet innan start! Man kollar kylarvätska, däck, oljan, spolarvätska, glödlampor etc etc. Dessa fel som jag beskriver ovan kan orsaka väldigt allvarliga olyckor! Jag kommer bli mycket noggrannare på att följa upp haverier och annat stillestånd och om det beror på förarbrister så sätter vi oss tillsammans och kommer fram till varför det skett.

Det är föraransvar på att fordonet är trafiksäkert när ni är ute och jobbar! Om det finns trafiksäkerhetsbrister skall Stefan eller jag meddelas omg! Nog om det….

Igår meddelade Folkhälsomyndigheten att man släpper på de särskilda skyddsåtgärder som varit kring äldre över 70år. Det bör generera ytterligare resor för oss så det känns positivt.

Avslutningsvis vill jag önska er en bra vecka!

Med vänlig hälsning

José och Vivi

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close