Resandet ökar!

Nu ser vi ett tydligt trendbrott i antalet bokade resor. Detta gäller både skolresor, omsorgsresor och rullstolstaxi. 

• Rullstolstaxi har under vecka 23 (förra veckan) glädjande nog ökat med hela 17 % mot vecka 22!  
• Inom turbundna resor (skol- och omsorg) har resandet ökat med 9 %! 

Riktigt roligt att se så tydliga signaler på att efterfrågan på våra tjänster ökar igen. Vi behåller fortsatt vår starka ställning på marknaden och varannan rullstolsresenär väljer att åka med oss. Under våren har vårt varumärke stärks rejält av alla positiva nyheter om hur vi ställt om delar av vår verksamhet och fortsatt leverera nya tjänster åt samhället i spåren av Covid-19.  

När man är Samtranskund så ställer man höga krav på säkerhet och kvalitet. I den senaste kundundersökningen från Färdtjänsten så når vi upp till riktigt bra resultat. 
Resor utfärdade mellan oktober 2019 till mars 2020 får följande betyg av kunderna:  

• 96% bemötande vid beställningsmottagare 
• 93% förares bemötande 
• 95% utförande som helhet 

Tack för det fina arbete alla gör och vi är övertygade att fler kommer att välja att resa med oss framöver! Nu är det extra viktigt att vi finns ute med våra fordon och har så hög tillgänglighet som det bara går. Så att vi finns där när våra kunder vill börja resa igen.  

Dessa uppgifter lade Samtrans ut idag på insidan. Då det faktiskt börjar bli bilbrist vissa tider och våra kunder får vänta länge på sina resor så kommer vi börja att se över era scheman så vi är ute när kunderna vill åka. Vi har idag ca 1/3 fordon som kör ”coronatester” fram till 31/8, 1/3 av föra förare är korttidspermiterade och jobbar endast 40% och den andra 1/3 kör som vanligt och har förhållandevis bra kassor. Vi kommer att börja dra ner på korttidspermitteringarna i takt med att körningarna ökar. Och snart börjar vi våra semestrar och vi parkerar ytterligare fordon vilket gör att de förare som jobbar kommer att ha fler körningar. I juli månad tar Samtrans över Huddingeavtalet från Sirius och söderortsförarna kommer att få fler körningar till skolstarten. Tack för ert tålamod hittills men nu behöver vi som många andra företag göra en omstart så att vi kan jobba som vanligt igen.

Med vänlig hälsning José

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close