”Coronainfo”

Hej på er alla!

Ännu en vecka har gått och nu har en ”coronamånad” passerat.

Vi skickade i början på veckan in ansökan om att få använda stödet för korttidspermittering av anställda. Vi blev idag godkända att få göra detta. Stödet gäller retroaktivt från 16/3 tom 15/7 sen får man ansöka på nytt igen om det behövs. Vi har sökt en stödnivå som är 60% permittering dvs att ni får jobba 40% av en ordinarie arbetstid. Jag har försökt att simulera hur detta ska gå till och ser stora individuella skillnader i hur ni jobbar idag. En del av er har tappat nästa alla körningar medan andra kör in väldigt bra fortfarande. Efter Maj månad görs det en avstämning av hur många timmar respektive person har jobbat som jag måste redovisa till tillväxtverket. Min ambition framöver är att vi skall inte neka eller tacka nej till körningar som Samtrans lägger på oss för åkeriet har även kvar de övriga kostnaderna kvar förutom minskade lönekostnader. Den övriga tiden som vi inte har jobb blir ”permitterad” tid och tillbringas hemma. Det kommer i vissa fall bli ojämnt fördelat med körningar pga avbokningar etc men det får vi ta just nu. Jag kommer att göra avstämningar på er arbetstid löpande varje dag så vi ligger rätt per individ och om det behövs göra individuella justeringar hos tillväxtverket på nivån för permittering så ”helheten” blir rätt. Lönenivåerna som ni kommer att ha under denna tid är baserad på vad ni haft för snittlön 6 mån tillbaka. Dvs så har ni alla olika löner under denna period. Vivi kommer att maila ut till er respektive lön som gäller. Om vi använder stödet maximalt så innebär det att ni går ner 60% i tid med en minskad lön på 7,5%. Övriga stödnivåer som kan bli aktuella är 40% minskad tid =6% mindre lön och 20% minskad tid= 4%mindre lön.

Provanställda samt extrapersonal omfattas tyvärr inte av detta.

Med tanke på att snittlönerna för de flesta ligger över den garantilön som finns idag så kommer detta bli bra för er och en minskad belastning på åkeriets ekonomi under denna period.

Jag förstår att det kanske finns många frågor som behöver besvaras och jag gör gärna det på måndag så det är bara att höra av sig då.

För att detta ska fungera som det är tänkt så måste jag och Stefan fördela körningar och styra er arbetstid på ett sätt som vi inte har gjort förut. Men det måste göras väldigt strukturerat för att vi inte ska bryta mot reglerna kring detta.

Som arbetstid kommer att räknas den tiden ni har körning med kund+ lämplig framkörning.

Nu på måndag kör ni som planerat och vi tar fram era individuella jobbtider så fort det går.

Nu önskar jag er alla en trevlig helg!

José

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close